Prezes Aflofarmu wśród najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki

Pabianice, 19 lutego 2018 r.

Prezes Aflofarmu wśród najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki

Published

Jacek Furman znalazł się na 31. miejscu listy najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki według Dziennika Gazeta Prawna. Prezes Aflofarmu jest jedynym przedstawicielem branży farmaceutycznej. Oprócz niego na liście znaleźli się także m.in. Mateusz Morawiecki, Andrzej Duda, Marek Belka, Donald Trump, Emmanuel Macron, Theresa May czy Elon Musk.

Lista 50 najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki jest co roku publikowana przez Dziennik Gazeta Prawna. Pierwsze miejsce w najnowszym zestawieniu zajął Mateusz Morawiecki.

W tym roku po raz pierwszy na liście znalazł się Jacek Furman. W publikacji podkreślono ogromną rolę Aflofarmu w budowaniu polskiego rynku leków bez recepty oraz dermokosmetyków. Dziś połowa przychodów w tym segmencie (leków bez recepty) osiąganych w Europie Środkowo – Wschodniej jest generowana przez Polskę – czytamy w publikacji.

To nie pierwsze wyróżnienie dla Jacka Furmana w ostatnich miesiącach. W listopadzie 2017 r. prezes Aflofarmu otrzymał nagrodę specjalną podczas konkursu EY Przedsiębiorca Roku.

Pełen ranking 50 Najbardziej Wpływowych Ludzi Polskiej Gospodarki jest dostępny pod adresem: http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/1103285,ranking-50-najbardziej-wplywowych-ludzi-polskiej-gospodarki.html

Backgrounder:

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od niemal trzydziestu lat. Każdego roku zdobywa coraz wyższe pozycje w rankingach firm farmaceutycznych. Obecnie Aflofarm to pierwsza firma w segmencie leków bez recepty, z takimi wiodącymi markami jak: Desmoxan, Opokan czy Neosine.

W trosce o Pacjentów firma wdraża najbardziej innowacyjne i złożone produkty na rynku. Bazując na badaniach, a przede wszystkim na bezpośrednim kontakcie z człowiekiem stara się tworzyć rozpoznawalne marki produktów, które poprawiają zdrowie i jakość życia Polaków.

Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej http://www.aflofarm.com.pl/ oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn: www.linkedin.com/company/aflofarm-farmacja-polska-sp-z-o-o

Copy as a Plain Text

Attachments

Download All

Jacek-Furman-Aflofarm.jpg

image | 5.81 MB

Related Stories
Prezes Aflofarmu z nagrodą specjalną EY Przedsiębiorca Roku

ago

Jacek Furman, Prezes Zarządu Aflofarm Farmacja Polska otrzymał Nagrodę Specjalną konkursu EY Przedsiębiorca Roku. Gala finałowa odbyła się w czwartek, 23 listopada w Warszawie.
Aflofarm z Dyrektorem Rynków Zagranicznych

ago

Paweł Tomczak, poprzednio Prezes Zarządu firmy Walmark, objął funkcję Dyrektora Rynków Zagranicznych w firmie Aflofarm Farmacja Polska. Powołanie nowego stanowiska jest zapowiedzią nowej strategii rozwoju firmy na rynkach zagranicznych.
Aflofarm członkiem Forum Odpowiedzialnego Biznesu

ago

Aflofarm od lat działa na rzecz społecznej odpowiedzialności biznesu poprzez dwie fundacje – lokalną „My Kochamy Pabianice” oraz ogólnopolską „Fundację Aflofarm”. Teraz, jedna z największych polskich firm farmaceutycznych została Partnerem Strategicznym Forum Odpowiedzialnego Biznesu – stowarzyszenia, którego celem jest upowszechnianie standardów CSR i rozwój tej koncepcji w Polsce.
Desmoxan z nominacją Nagrody Gospodarczej Wojewody Łódzkiego

ago

Firma Aflofarm Farmacja Polska otrzymała nominację do Nagrody Gospodarczej Wojewody Łódzkiego. W kategorii innowacyjność nominowany został Desmoxan – lek zawierający cytyzynę, stosowany w leczeniu uzależnienia od tytoniu. Gala odbyła się 15 czerwca na Zamku Królewskim w Łęczycy.

Aflofarm wprowadza lek kardiologiczny o zwiększonym bezpieczeństwie dla przewodu pokarmowego

Pluscard to produkt leczniczy, zawierający dwie substancje czynne: kwas acetylosalicylowy w dawce 100 mg oraz glicynę w dawce 40 mg w jednej tabletce. Kwas acetylosalicylowy hamuje agregację płytek krwi. Glicyna zwiększa rozpuszczalność i przyspiesza wchłanianie kwasu acetylosalicylowego oraz chroni przewód pokarmowy przed jego drażniącym działaniem.