Prezes Aflofarmu wśród najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki

Pabianice, 19 lutego 2018 r.

Prezes Aflofarmu wśród najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki

Published

Jacek Furman znalazł się na 31. miejscu listy najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki według Dziennika Gazeta Prawna. Prezes Aflofarmu jest jedynym przedstawicielem branży farmaceutycznej. Oprócz niego na liście znaleźli się także m.in. Mateusz Morawiecki, Andrzej Duda, Marek Belka, Donald Trump, Emmanuel Macron, Theresa May czy Elon Musk.

Lista 50 najbardziej wpływowych ludzi polskiej gospodarki jest co roku publikowana przez Dziennik Gazeta Prawna. Pierwsze miejsce w najnowszym zestawieniu zajął Mateusz Morawiecki.

W tym roku po raz pierwszy na liście znalazł się Jacek Furman. W publikacji podkreślono ogromną rolę Aflofarmu w budowaniu polskiego rynku leków bez recepty oraz dermokosmetyków. Dziś połowa przychodów w tym segmencie (leków bez recepty) osiąganych w Europie Środkowo – Wschodniej jest generowana przez Polskę – czytamy w publikacji.

To nie pierwsze wyróżnienie dla Jacka Furmana w ostatnich miesiącach. W listopadzie 2017 r. prezes Aflofarmu otrzymał nagrodę specjalną podczas konkursu EY Przedsiębiorca Roku.

Pełen ranking 50 Najbardziej Wpływowych Ludzi Polskiej Gospodarki jest dostępny pod adresem: http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/1103285,ranking-50-najbardziej-wplywowych-ludzi-polskiej-gospodarki.html

Backgrounder:

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od niemal trzydziestu lat. Każdego roku zdobywa coraz wyższe pozycje w rankingach firm farmaceutycznych. Obecnie Aflofarm to pierwsza firma w segmencie leków bez recepty, z takimi wiodącymi markami jak: Desmoxan, Opokan czy Neosine.

W trosce o Pacjentów firma wdraża najbardziej innowacyjne i złożone produkty na rynku. Bazując na badaniach, a przede wszystkim na bezpośrednim kontakcie z człowiekiem stara się tworzyć rozpoznawalne marki produktów, które poprawiają zdrowie i jakość życia Polaków.

Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej http://www.aflofarm.com.pl/ oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn: www.linkedin.com/company/aflofarm-farmacja-polska-sp-z-o-o

Copy as a Plain Text

Attachments

Download All

Jacek-Furman-Aflofarm.jpg

image | 5.81 MB

Related Stories
Prezes Aflofarmu z nagrodą specjalną EY Przedsiębiorca Roku

ago

Jacek Furman, Prezes Zarządu Aflofarm Farmacja Polska otrzymał Nagrodę Specjalną konkursu EY Przedsiębiorca Roku. Gala finałowa odbyła się w czwartek, 23 listopada w Warszawie.
Aflofarm z Dyrektorem Rynków Zagranicznych

ago

Paweł Tomczak, poprzednio Prezes Zarządu firmy Walmark, objął funkcję Dyrektora Rynków Zagranicznych w firmie Aflofarm Farmacja Polska. Powołanie nowego stanowiska jest zapowiedzią nowej strategii rozwoju firmy na rynkach zagranicznych.
Fundacja Aflofarm przekazała 50 tys. złotych na leczenie 14-miesięcznego Antosia z Pabianic

ago

Fundacja Aflofarm wsparła zbiórkę pieniędzy prowadzoną na portalu siepomaga.pl, dzięki której 14-miesięczny Antoś z Pabianic będzie mógł odbyć specjalistyczne leczenie. Chłopiec cierpi na siatkówczaka, nowotwór złośliwy oka. Zbiórka wciąż trwa. Jej cel to ponad 700 tys. złotych.
Fundacja Aflofarmu przekazała szpitalowi Pabianickiego Centrum Medycznego specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne o wartości 140 tys. złotych

ago

Firma Aflofarm Farmacja Polska za pośrednictwem fundacji „My Kochamy Pabianice” założonej z inicjatywy Grażyny i Andrzeja Furmanów przekazała na rzecz Pabianickiego Centrum Rehabilitacji działającego w ramach Pabianickiego Centrum Medycznego (PCM) specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne. Ich łączna wartość to prawie 140 tys. złotych. Firma od wielu lat aktywnie wspiera m.in. działające w regionie placówki medyczne.