Prezes Aflofarmu z nagrodą specjalną EY Przedsiębiorca Roku

Jacek Furman, Prezes Zarządu Aflofarm Farmacja Polska otrzymał Nagrodę Specjalną konkursu EY Przedsiębiorca Roku. Gala finałowa odbyła się w czwartek, 23 listopada w Warszawie.

Z tego miejsca chciałbym szczególnie podziękować tacie, który był założycielem Aflofarmu i, który 12 lat temu podjął odważną decyzję i przekazał firmę w zarządzanie swoim synom. Tata jest dzisiaj z nami na sali – tato, chciałbym Ci jeszcze raz bardzo podziękować za zaufanie. Gdy przejmowałem firmę, było to 200 osób – dziś jest nas prawie 1000, a obiecuję Ci, że będzie więcej

Jacek Furman, Prezes Zarządu Aflofarm Farmacja Polska

Kilka lat po przejęciu sterów przez Jacka Furmana, Aflofarm zdobył pozycję lidera na rynku leków bez recepty (OTC) w Polsce. Do dziś firma skutecznie rywalizuje na rynku farmaceutycznym z międzynarodowymi koncernami.

EY Przedsiębiorca Roku to jedyna tej rangi, międzynarodowa inicjatywa promująca najlepszych przedsiębiorców. Konkurs organizowany jest na świecie, przez firmę EY od 1986 roku i uczestniczy w nim blisko 60 państw. W Polsce, pierwsza edycja odbyła się w 2003 roku. Od tego czasu inicjatywa zgromadziła wokół idei propagowania osiągnięć polskich przedsiębiorców imponującą społeczność. Należą do niej właściciele najlepszych polskich firm oraz inne autorytety świata biznesu. Grupa ta nieustannie się powiększa, oferując nowym uczestnikom niespotykaną szansę budowania relacji biznesowych.
Jacek Furman odbiera nagrodę

Tegorocznych zwycięzców wybrało niezależne od EY jury.

W jego skład wchodzą wybitne osobowości biznesu oraz laureaci poprzednich edycji konkursu:
·        Jerzy Koźmiński – Przewodniczący Jury, Prezes Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności
·        Leszek Czarnecki – Przewodniczący Rady Nadzorczej Getin Holding
·        Andrzej Dębowski – Prezes Ustka Apartamenty ·        Marcin Iwiński - Przedsiębiorca Roku 2008, Wiceprezes Zarządu CD Projekt
·        Jacek Siwicki – Prezes, Przewodniczący Rady Dyrektorów Enterprise Investors
·        Krzysztof Pawiński – Przedsiębiorca Roku 2011, Prezes Grupy Maspex Wadowice
·        Ewald Raben – Przedsiębiorca Roku 2012, Prezes Grupy Raben
·        Andrzej Wiśniowski – Przedsiębiorca Roku 2013, Twórca firmy WIŚNIOWSKI
·        Adam Krzanowski – Przedsiębiorca Roku 2014, Prezes Grupy Nowy Styl
·        Paweł Buszman – Przedsiębiorca Roku 2015, Prezes Zarządu American Heart of Poland
·        Marcin Grzymkowski – Przedsiębiorca Roku 2016, Prezes Zarządu eobuwie.pl

Aflofarm organizuje antynikotynowe szkolenie dla farmaceutów

Aflofarm Farmacja Polska, wspólnie z Uniwersytetem Medycznym w Łodzi i Łódzką Okręgową Izbą Aptekarską realizuje szkolenie dla farmaceutów pt. „Opieka farmaceutyczna dla pacjentów uzależnionych od nikotyny”. Konferencja szkoleniowa odbędzie się 25 listopada w auli wykładowej Wydziału Farmaceutycznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.
Aflofarm wprowadza pierwszy na świecie lek z furaginą w zawiesinie

Dafurag Junior to pierwszy na świecie lek z furazydyną (zwaną także furaginą) w formie zawiesiny doustnej. Produkt zawiera furaginę w dawce 10 mg/ml. Przeznaczony jest przede wszystkim dla pacjentów pediatrycznych. Wydawany jest z przepisu lekarza i może być stosowany u dzieci powyżej trzeciego miesiąca życia.
Akustone z rekomendacją Instytutu Narządów Zmysłów

Akustone - wyrób medyczny przeznaczony do higieny uszu opracowany przez firmę Aflofarm Farmacja Polska otrzymał oficjalną rekomendację Instytutu Narządów Zmysłów w Kajetanach. Eksperci podkreślają przede wszystkim edukacyjną rolę kampanii reklamowej produktu.  „Spot promujący preparat Akustone stanowi dobre narzędzie zachęcające w pierwszej kolejności do stosowania się do zaleceń lekarskich, ucząc przy tym szacunku i podążania za lekarskimi wskazaniami”, czytamy w rekomendacji Instytutu.