Nowe kreacje reklamowe Neosine forte

Z końcem września rozpoczęła się emisja nowych kreacji reklamowych Aflofarmu, prezentujących Neosine forte, leki w formie syropu i tabletek pomagające zwalczyć przyczynę infekcji, czyli wirusy.

Kampania Aflofarmu obejmuje dwa spoty. Jeden z nich dedykowany jest Neosine forte w formie syropu, drugi natomiast – w formie tabletek. Oba przyjmują żartobliwą formę, w której strapiony aktor zostaje uświadomiony o działaniu leków przeciwwirusowych.

Kampania realizowana jest obecnie w telewizji i w internecie, z początkiem października pojawią się również spoty radiowe.
Tabletki Neosine forte to jedyne tabletki o tak wysokiej dawce substancji czynnej, inozyny pranobeks, zawartej w jednej tabletce (1000 mg). Syrop Neosine forte to skoncentrowana dawka substancji czynnej, co ułatwia podanie leku dziecku.

Marka Neosine jest najchętniej wybieraną przez pacjentów marką spośród leków przeciwwirusowych (na podstawie danych PEX PS, za okres styczeń-kwiecień 2018).

Więcej informacji o lekach można uzyskać na stronie internetowej www.neosine.pl.

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się polska firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od niemal trzydziestu lat. Aktualnie jest jedną z wiodących firm farmaceutycznych na polskim rynku oraz liderem w segmencie produktów bez recepty, z takimi markami jak: Neosine, Pulneo, Desmoxan, Diohespan, Opokan, Inventum. Firma prowadzi intensywne działania, mające na celu rozwój w zakresie produktów leczniczych (OTC i Rp), wyrobów medycznych, suplementów diety i kosmetyków. W trosce o zdrowie, Aflofarm wdraża nowe rozwiązania terapeutyczne, dopasowane do potrzeb pacjentów. Poza ciągłym umacnianiem pozycji rynkowej w Polsce, Aflofarm intensywnie rozwija się także na rynkach zagranicznych. Obecnie produkty firmy można kupić w 30 krajach na całym świecie. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej aflofarm.com.pl oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn.

2018_10_2_Neosine_forte.docx

docx | 37 KB

Neosine_forte_syrop.png

Neosine_Forte_kartonik.png

Neosine_forte.png

Olimpijczyk Filip Wypych w kampanii reklamowej NeoMag Skurcz

Filip Wypych – polski olimpijczyk i brązowy medalista Mistrzostw Europy w pływaniu stylem dowolnym został twarzą kampanii reklamowej suplementu diety Neomag Skurcz. Kampania reklamowa z udziałem sportowca ruszyła 17 stycznia 2018 r.
Teresa Lipowska twarzą kampanii reklamowej marki Vicard

Teresa Lipowska - aktorka, znana przede wszystkim z roli Barbary Mostowiak w serialu „M jak Miłość” wystąpiła w reklamie suplementu diety Vicard, wspomagającego prawidłową pracę serca. Kampanię reklamową z udziałem aktorki od 1 stycznia można zobaczyć w największych stacjach telewizyjnych.
Aflofarm połączył siły z Trec Nutrition

Przedstawiciele obu spółek podpisali umowę o finalizacji transakcji, w ramach której Aflofarm nabył 100% udziałów Trec Nutrition. Tym samym jedna z największych polskich firm farmaceutycznych przejmie kontrolę nad spółką produkującą specjalistyczne preparaty dla sportowców. Wcześniej pozytywną decyzję w tej sprawie wydał Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
Fundacja Aflofarm przekazała 50 tys. złotych na leczenie 14-miesięcznego Antosia z Pabianic

Fundacja Aflofarm wsparła zbiórkę pieniędzy prowadzoną na portalu siepomaga.pl, dzięki której 14-miesięczny Antoś z Pabianic będzie mógł odbyć specjalistyczne leczenie. Chłopiec cierpi na siatkówczaka, nowotwór złośliwy oka. Zbiórka wciąż trwa. Jej cel to ponad 700 tys. złotych.