Fundacja Aflofarm przekazała 50 tys. złotych na leczenie 14-miesięcznego Antosia z Pabianic

Fundacja Aflofarm wsparła zbiórkę pieniędzy prowadzoną na portalu siepomaga.pl, dzięki której 14-miesięczny Antoś z Pabianic będzie mógł odbyć specjalistyczne leczenie. Chłopiec cierpi na siatkówczaka, nowotwór złośliwy oka. Zbiórka wciąż trwa. Jej cel to ponad 700 tys. złotych.

Siatkówczak spowodował, że Antoś nie widzi na jedno oko. Przeprowadzone niedawno badania pokazały jednak, że nowotwór zaatakował także drugie oczko Antosia. Rodzice walczą o to, by chłopiec całkowicie nie stracił wzroku. Szansą jest podanie chemii dotętniczej w specjalistycznej klinice w Stanach Zjednoczonych.

Jeśli teraz Antoś straci wzrok, nie zapamięta nawet twarzy swoich rodziców

- mówią i proszą o pomoc rodzice chłopca.

Ich apel dotarł do Fundacji Aflofarm, która postanowiła przekazać na leczenie Antosia kwotę 50 tys. złotych.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że terapia Antosia musi zacząć się szybko, bo nowotwór w każdej chwili może zaatakować nerw wzrokowy, a kwota, jaką trzeba zebrać, jest bardzo duża. Nie zastanawialiśmy się długo i postanowiliśmy wesprzeć akcję prowadzoną na portalu siepomaga.pl. Mamy nadzieję, że leczenie pozwoli zatrzymać rozwój choroby i Antoś będzie widzieć

- mówi Tomasz Furman, Prezes Zarządu Fundacji Aflofarm.

Fundacja Aflofarm, została powołana do życia w styczniu 2017 roku przez firmę Aflofarm Farmacja Polska. Chcąc dzielić się sukcesem biznesowym z otoczeniem, fundacja chce wykorzystać swój potencjał do promocji działań prozdrowotnych, edukacji Polaków z zakresu farmacji i medycyny czy popularyzacji zdrowego trybu życia. Oprócz głównego celu, fundacja realizuje również cele poboczne, które w dłuższej perspektywie przekładają się na jakość życia ludzi w otaczającym nas świecie.

Więcej informacji na temat fundacji można znaleźć pod adresem: aflofarm.com.pl/pl/csr/fundacja.

Zbiórkę pieniędzy na leczenie Antosia może wesprzeć każda indywidualna osoba. Wystarczy wejść na stronę siepomaga.pl/ocalic-antosia i przekazać darowiznę.

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się polska firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od niemal trzydziestu lat. Aktualnie jest jedną z wiodących firm farmaceutycznych na polskim rynku oraz liderem w segmencie produktów bez recepty, z takimi markami jak: Neosine, Pulneo, Desmoxan, Diohespan, Opokan, Inventum. Firma prowadzi intensywne działania, mające na celu rozwój w zakresie produktów leczniczych (OTC i Rp), wyrobów medycznych, suplementów diety i kosmetyków. W trosce o zdrowie, Aflofarm wdraża nowe rozwiązania terapeutyczne, dopasowane do potrzeb pacjentów. Poza ciągłym umacnianiem pozycji rynkowej w Polsce, Aflofarm intensywnie rozwija się także na rynkach zagranicznych. Obecnie produkty firmy można kupić w 30 krajach na całym świecie. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej aflofarm.com.pl oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn.

Logo_Fundacja aflofarm.png

2018_09_13_Fundacja_Aflofarm_wspiera_chorego_Antosia.docx

docx | 38,6 KB

Aflofarm z nagrodą dla firmy odpowiedzialnej społecznie

Firma Aflofarm Farmacja Polska została wyróżniona nagrodą specjalną dla firmy odpowiedzialnej społecznie przez miesięcznik "Forbes". Doceniono działania Aflofarmu w zakresie ogólnopolskiej promocji zdrowego trybu życia oraz lokalnych działań o charakterze dobroczynnym, k
Fundacja Aflofarmu przekazała szpitalowi Pabianickiego Centrum Medycznego specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne o wartości 140 tys. złotych

Firma Aflofarm Farmacja Polska za pośrednictwem fundacji „My Kochamy Pabianice” założonej z inicjatywy Grażyny i Andrzeja Furmanów przekazała na rzecz Pabianickiego Centrum Rehabilitacji działającego w ramach Pabianickiego Centrum Medycznego (PCM) specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne. Ich łączna wartość to prawie 140 tys. złotych. Firma od wielu lat aktywnie wspiera m.in. działające w regionie placówki medyczne.
Aflofarm członkiem Forum Odpowiedzialnego Biznesu

Aflofarm od lat działa na rzecz społecznej odpowiedzialności biznesu poprzez dwie fundacje – lokalną „My Kochamy Pabianice” oraz ogólnopolską „Fundację Aflofarm”. Teraz, jedna z największych polskich firm farmaceutycznych została Partnerem Strategicznym Forum Odpowiedzialnego Biznesu – stowarzyszenia, którego celem jest upowszechnianie standardów CSR i rozwój tej koncepcji w Polsce.
Fundacja Aflofarm rusza z ogólnopolską kampanią społeczną „Nie spal się na starcie”

Głównym celem kampanii jest promowanie postaw antynikotynowych wśród młodzieży w wieku 12-16 lat, a zwłaszcza walka z sięganiem po pierwszego papierosa. Organizatorem akcji jest Fundacja Aflofarm, a kampania swoim zasięgiem obejmie kluczowe media: prasę, telewizję, radio oraz media społecznościowe. Patronat nad akcją objął m.in. Minister Edukacji Narodowej.