Fundacja Aflofarmu przekazała szpitalowi Pabianickiego Centrum Medycznego specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne o wartości 140 tys. złotych

Firma Aflofarm Farmacja Polska za pośrednictwem fundacji „My Kochamy Pabianice” założonej z inicjatywy Grażyny i Andrzeja Furmanów przekazała na rzecz Pabianickiego Centrum Rehabilitacji działającego w ramach Pabianickiego Centrum Medycznego (PCM) specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne. Ich łączna wartość to prawie 140 tys. złotych. Firma od wielu lat aktywnie wspiera m.in. działające w regionie placówki medyczne.

Przekazanie łóżek PCM było kontynuacją akcji charytatywnej rozpoczętej podczas współorganizowanego przez Fundację w styczniu tego roku Senatorskiego Balu Charytatywnego, podczas którego zbierano pieniądze na rzecz Pabianickiego Centrum Rehabilitacji. Udało się wówczas uzbierać około 50 tys. złotych. Aflofarm zdecydował się uzupełnić brakującą sumę i przekazał fundacji „My Kochamy Pabianice” środki finansowe na zakup sprzętu niezbędnego do codziennej rehabilitacji pacjentów.

Cenimy sobie pracę specjalistów zatrudnionych w szpitalu Pabianickiego Centrum Medycznego i od ponad 20 lat udzielamy placówce wsparcia. Chcielibyśmy, by mogli pracować w jak najlepszych warunkach, co przełoży się bezpośrednio na komfort pacjentów, na czym bardzo nam zależy. Dlatego tym razem zdecydowaliśmy się przekazać Pabianickiemu Centrum Rehabilitacji 58 nowych, specjalistycznych łóżek, dokładając się do sumy zebranej podczas styczniowego balu

- Andrzej Furman, Prezes Zarządu Fundacji „My Kochamy Pabianice”.

Pacjenci przebywają na naszym oddziale długo, średnio od trzech tygodni nawet do czterech miesięcy. Dlatego łóżka są z naszej perspektywy niezwykle ważnym elementem wyposażenia. Nowe łóżka można regulować i ustawiać w pozycji, która umożliwia łatwą pielęgnację pacjentów. Z jednej strony ułatwia to pracę naszemu personelowi, z drugiej pozwala podnieść komfort pacjentów. Wymienione zostały także materace, które były już zużyte, oraz szafki dla pacjentów. Sam oddział został wyremontowany. To dla nas duża zmiana

- dr n. med. Marek Kiljański, Kierownik Pabianickiego Centrum Rehabilitacji.

Po raz pierwszy firma Aflofarm udzieliła Pabianickiemu Centrum Medycznemu wsparcia ponad 20 lat temu. W ubiegłym roku wyposażyła m.in. Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii, użyczając mu bezpłatnie specjalistyczny sprzęt medyczny o wartości około 600 tys. złotych czy Oddział Urologiczny, przekazując środki na zakup lasera holmowego.

Fundacja "My Kochamy Pabianice" została założona z inicjatywy Grażyny i Andrzeja Furmanów, założycieli firmy Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. w listopadzie 2011 r. Jej misją jest służba i pomoc w realizacji oczekiwań mieszkańców miasta. Fundacja realizuje projekty, których celem jest pomoc w organizacji imprez kulturalnych i sportowych, ochrona zabytków i pielęgnowanie zieleni w miejscach publicznych. Od początku działalności, fundacja zrealizowała prawie 100 projektów, aktywnie przyczyniając się do rozwoju Pabianic.

Więcej informacji na temat fundacji można znaleźć pod adresem: mykochamypabianice.pl.

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się polska firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od niemal trzydziestu lat. Aktualnie jest jedną z wiodących firm farmaceutycznych na polskim rynku oraz liderem w segmencie produktów bez recepty, z takimi markami jak: Neosine, Pulneo, Desmoxan, Diohespan, Opokan, Inventum. Firma prowadzi intensywne działania, mające na celu rozwój w zakresie produktów leczniczych (OTC i Rp), wyrobów medycznych, suplementów diety i kosmetyków. W trosce o zdrowie, Aflofarm wdraża nowe rozwiązania terapeutyczne, dopasowane do potrzeb pacjentów. Poza ciągłym umacnianiem pozycji rynkowej w Polsce, Aflofarm intensywnie rozwija się także na rynkach zagranicznych. Obecnie produkty firmy można kupić w 30 krajach na całym świecie. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej www.aflofarm.com.pl oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn: linkedin.com.

PCR2.jpg

PCR1.jpg

2018_09_12_Fundacja_Aflofarmu_przekazała_łóżka_PCM.docx

docx | 39 KB

Fundacja Aflofarm przekazała 50 tys. złotych na leczenie 14-miesięcznego Antosia z Pabianic

Fundacja Aflofarm wsparła zbiórkę pieniędzy prowadzoną na portalu siepomaga.pl, dzięki której 14-miesięczny Antoś z Pabianic będzie mógł odbyć specjalistyczne leczenie. Chłopiec cierpi na siatkówczaka, nowotwór złośliwy oka. Zbiórka wciąż trwa. Jej cel to ponad 700 tys. złotych.
Aflofarm członkiem Forum Odpowiedzialnego Biznesu

Aflofarm od lat działa na rzecz społecznej odpowiedzialności biznesu poprzez dwie fundacje – lokalną „My Kochamy Pabianice” oraz ogólnopolską „Fundację Aflofarm”. Teraz, jedna z największych polskich firm farmaceutycznych została Partnerem Strategicznym Forum Odpowiedzialnego Biznesu – stowarzyszenia, którego celem jest upowszechnianie standardów CSR i rozwój tej koncepcji w Polsce.
Fundacja Aflofarm rusza z ogólnopolską kampanią społeczną „Nie spal się na starcie”

Głównym celem kampanii jest promowanie postaw antynikotynowych wśród młodzieży w wieku 12-16 lat, a zwłaszcza walka z sięganiem po pierwszego papierosa. Organizatorem akcji jest Fundacja Aflofarm, a kampania swoim zasięgiem obejmie kluczowe media: prasę, telewizję, radio oraz media społecznościowe. Patronat nad akcją objął m.in. Minister Edukacji Narodowej.
Aflofarm zakłada fundację i mocniej angażuje się w działania CSR-owe

Aflofarm Farmacja Polska powołała do życia Fundację Aflofarm, która będzie zajmować się promocją profilaktyki zdrowotnej i aktywnego stylu życia oraz popularyzacją wiedzy z zakresu farmacji i medycyny.