Desmoxan z nominacją Nagrody Gospodarczej Wojewody Łódzkiego

19.06.2018

Desmoxan z nominacją Nagrody Gospodarczej Wojewody Łódzkiego

Firma Aflofarm Farmacja Polska otrzymała nominację do Nagrody Gospodarczej Wojewody Łódzkiego. W kategorii innowacyjność nominowany został Desmoxan – lek zawierający cytyzynę, stosowany w leczeniu uzależnienia od tytoniu. Gala odbyła się 15 czerwca na Zamku Królewskim w Łęczycy.

Podczas gali, na ręce Andrzeja Furman, założyciela Aflofarmu, nominację wręczył Wojewoda Łódzki - Zbigniew Rau.

„Jako firma farmaceutyczna jesteśmy szczególnie dumni z Desmoxanu, przede wszystkim z powodu niezwykłej roli społecznej, jaką nasz lek odegrał w dziedzinie walki z nikotynizmem w Polsce. Po wprowadzeniu na rynek Desmoxanu, cytyzyna stała się jednym z głównych elementów walki z nikotynizmem w naszym kraju, a kampania reklamowa produktu spowodowała zdecydowany wzrost spożycia cytyzyny. Według publikacji naukowych była głównym powodem, dla którego w latach 2013 – 2014 palenie rzuciło 500,000 ludzi.[1]”, mówi Andrzej Furman.

mówi Andrzej Furman.

Andrzej Furman podczas gali Nagroda Gospodarcza Wojewody Łódzkiego

Desmoxan

W tym roku Nagroda Gospodarcza Wojewody Łódzkiego była przyznawana już po raz piętnasty. W konkursie zostały wyróżnione firmy, które przyczyniły się do rozwoju i unowocześnienia gospodarki województwa łódzkiego. Zgłoszenia oceniała kapituła składająca się z przedstawicieli świata nauki, organizacji gospodarczych i społecznych, szefowie instytucji publicznych i mediów. Nagroda ma charakter honorowy, a konkurs cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem i wysokim prestiżem wśród przedsiębiorców regionu łódzkiego.

Desmoxan to lek zawierający substancję czynną – cytyzynę, której działanie jest zbliżone do nikotyny. Cytyzyna stopniowo wypiera nikotynę z organizmu. Dzięki temu zmniejsza się uzależnienie od nikotyny i możliwe jest odzwyczajenie od palenia tytoniu bez objawów abstynencji (głodu nikotynowego).

desmoxan-zdjecie-glowne-Ro.png

Gala Nagroda Gospodarcza Wojewody Łódzkiego.png

IMAG0325.jpg

Aflofarm wprowadza lek kardiologiczny o zwiększonym bezpieczeństwie dla przewodu pokarmowego

Pluscard to produkt leczniczy, zawierający dwie substancje czynne: kwas acetylosalicylowy w dawce 100 mg oraz glicynę w dawce 40 mg w jednej tabletce. Kwas acetylosalicylowy hamuje agregację płytek krwi. Glicyna zwiększa rozpuszczalność i przyspiesza wchłanianie kwasu acetylosalicylowego oraz chroni przewód pokarmowy przed jego drażniącym działaniem.
Aflofarm wprowadza sildenafil bez recepty

Firma farmaceutyczna Aflofarm Farmacja Polska uzyskała decyzję Prezesa Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych o zmianie kategorii dostępności leku Inventum, zawierającego sildenafil w dawce 25 mg, na dostępny bez recepty. Lek ma innowacyjną formę tabletek do rozgryzania i żucia.
Aflofarm wprowadza lek z najwyższą dawką furaginy w Europie

Firma Aflofarm Farmacja Polska wprowadza na polski rynek pierwszy w Europie lek z furazydyną (popularnie zwaną furaginą) w dawce 100 mg. Dafurag Max od listopada będzie dostępny w sprzedaży w aptekach. Lek będzie można kupić bez recepty.
Aflofarm członkiem Forum Odpowiedzialnego Biznesu

Aflofarm od lat działa na rzecz społecznej odpowiedzialności biznesu poprzez dwie fundacje – lokalną „My Kochamy Pabianice” oraz ogólnopolską „Fundację Aflofarm”. Teraz, jedna z największych polskich firm farmaceutycznych została Partnerem Strategicznym Forum Odpowiedzialnego Biznesu – stowarzyszenia, którego celem jest upowszechnianie standardów CSR i rozwój tej koncepcji w Polsce.

Aflofarm członkiem Forum Odpowiedzialnego Biznesu