Olimpijczyk Filip Wypych w kampanii reklamowej NeoMag Skurcz

18 stycznia 2018

Olimpijczyk Filip Wypych w kampanii reklamowej NeoMag Skurcz

Filip Wypych – polski olimpijczyk i brązowy medalista Mistrzostw Europy w pływaniu stylem dowolnym został twarzą kampanii reklamowej suplementu diety Neomag Skurcz. Kampania reklamowa z udziałem sportowca ruszyła 17 stycznia 2018 r.

Filip Wypych to polski pływak, specjalizujący się w stylu dowolnym. Reprezentował Polskę m.in. na igrzyskach olimpijskich w Rio de Janeiro oraz na Mistrzostwach Europy w Londynie i w Kopenhadze. Jako zawodowy sportowiec przywiązuje dużą uwagę do prawidłowej pracy mięśni oraz właściwej diety.

NeoMag Skurcz - więcej niż magnez - reklama telewizyjna

Neomag Skurcz kierowany jest do osób aktywnych, którym zależy na utrzymaniu prawidłowej pracy mięśni oraz zachowaniu właściwego poziomu magnezu we krwi. Niewłaściwa praca mięśni w znacznym stopniu może wpłynąć na wyniki sportowe. W sposób szczególny dotyczy to pływaków,

mówi Piotr Kozakiewicz, Marketing Manager marki Neomag Skurcz.

Jednak dyskomfort wynikający z intensywnej pracy mięśni dotyka nie tylko sportowców. Przykładem mogą być osoby uprawiające zawody w postawie stojącej, bądź też kobiety obciążające swoje nogi poprzez chodzenie w szpilkach. Ich mięśnie również wymagają odpowiedniego wsparcia – dodaje Piotr Kozakiewicz.
Głównym składnikiem Neomagu Skurcz jest magnez. Ponadto produkt uzupełnia dietę w witaminę B₆ oraz potas. Magnez oraz potas pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, natomiast magnez wraz z witaminą B₆ przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Strategię i kreację kampanii przygotował dział Marketingu Aflofarm Farmacja Polska. Zakupem mediów zajął się dom mediowy Starcom.

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od niemal trzydziestu lat. Każdego roku zdobywa coraz wyższe pozycje w rankingach firm farmaceutycznych. Obecnie Aflofarm to pierwsza firma w segmencie leków bez recepty, z takimi wiodącymi markami jak: Desmoxan, Opokan czy Neosine. W trosce o Pacjentów firma wdraża najbardziej innowacyjne i złożone produkty na rynku. Bazując na badaniach, a przede wszystkim na bezpośrednim kontakcie z człowiekiem stara się tworzyć rozpoznawalne marki produktów, które poprawiają zdrowie i jakość życia Polaków. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej http://www.aflofarm.com.pl/ oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn: www.linkedin.com/company/aflofarm-farmacja-polska-sp-z-o-o

Filip Wypych.png

Teresa Lipowska twarzą kampanii reklamowej marki Vicard

Teresa Lipowska - aktorka, znana przede wszystkim z roli Barbary Mostowiak w serialu „M jak Miłość” wystąpiła w reklamie suplementu diety Vicard, wspomagającego prawidłową pracę serca. Kampanię reklamową z udziałem aktorki od 1 stycznia można zobaczyć w największych stacjach telewizyjnych.

Aflofarm wprowadza lek kardiologiczny o zwiększonym bezpieczeństwie dla przewodu pokarmowego

Pluscard to produkt leczniczy, zawierający dwie substancje czynne: kwas acetylosalicylowy w dawce 100 mg oraz glicynę w dawce 40 mg w jednej tabletce. Kwas acetylosalicylowy hamuje agregację płytek krwi. Glicyna zwiększa rozpuszczalność i przyspiesza wchłanianie kwasu acetylosalicylowego oraz chroni przewód pokarmowy przed jego drażniącym działaniem.

Aflofarm z Dyrektorem Rynków Zagranicznych

Paweł Tomczak, poprzednio Prezes Zarządu firmy Walmark, objął funkcję Dyrektora Rynków Zagranicznych w firmie Aflofarm Farmacja Polska. Powołanie nowego stanowiska jest zapowiedzią nowej strategii rozwoju firmy na rynkach zagranicznych.