Aflofarm przekazał środki na modernizację Centrum Zdrowia Matki Polki

Firma Aflofarm Farmacja Polska przekazała 18 tys. zł dla Fundacji na Rzecz Rozwoju Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki. Przekazane środki zostaną przeznaczone na dokończenie remontu Kliniki Pediatrii, Immunologii i Nefrologii szpitala.

Przekazanie funduszy na remont szpitala nie jest pierwszym elementem współpracy między Instytutem Centrum Zdrowia Matki Polki, a firmą Aflofarm. W 2012 r. poprzez Fundację „Porozumienie Bez Barier”, firma przekazała na rzecz szpitala sprzęt medyczny o łącznej wartości 100 tys. zł.

Instytut Zdrowia Matki Polki jest największym wysokospecjalistycznym ośrodkiem medycznym w naszym regionie. W pewnym sensie można powiedzieć, że działamy po sąsiedzku. Bardzo doceniamy pracę, która na co dzień jest wykonywana w placówce i jednocześnie wiemy, że nasza pomoc przełoży się na wymierne korzyści – nie tylko ułatwi władzom ośrodka dokończyć remont, ale też przełoży się na lepszą opiekę dla najmłodszych mieszkańców województwa łódzkiego.

Tomasz Furman, członek zarządu Aflofarm Farmacja Polska.

Tomasz Furman.jpg

Środki przekazane przez firmę Aflofarm zostaną przeznaczone na prace modernizacyjne, w tym między innymi na pomalowanie pomieszczeń kliniki, w których codziennie przebywają nasi mali pacjenci, a pomieszczenia, sale chorych nie były odnawiane od wielu lat. Wsparcie jakie otrzymał Instytut Centrum Zdrowi Matki Polki w Łodzi od Firmy Aflofarm. przyczynia się do podniesienia standardów leczenia i pobytu hospitalizowanych w naszej placówce pacjentów.

Beata Aszkielaniec, rzecznik prasowy Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki.

Zgodnie z planem, prace związane z modernizacją kliniki powinny zakończyć się do końca bieżącego roku. Prace będą realizowane etapowo i nie spowodują większych zakłóceń w działalności kliniki.

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od ponad dwudziestu pięciu lat. Każdego roku zdobywa coraz wyższe pozycje w rankingach firm farmaceutycznych. Obecnie Aflofarm to pierwsza firma w segmencie leków bez recepty, z takimi wiodącymi markami jak: Desmoxan, Opokan, NeoMag. Aflofarm to niekwestionowany lider w zakresie nowoczesnych technologii farmaceutycznych. W trosce o Pacjentów firma wdraża najbardziej innowacyjne i złożone produkty na rynku. Bazując na badaniach, a przede wszystkim na bezpośrednim kontakcie z człowiekiem stara się tworzyć rozpoznawalne marki produktów, które poprawiają zdrowie i jakość życia Polaków. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej http://www.aflofarm.com.pl/ oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn: www.linkedin.com/company/aflofarm-farmacja-polska-sp-z-o-o

Fundacja Aflofarm rusza z ogólnopolską kampanią społeczną „Nie spal się na starcie”

Głównym celem kampanii jest promowanie postaw antynikotynowych wśród młodzieży w wieku 12-16 lat, a zwłaszcza walka z sięganiem po pierwszego papierosa. Organizatorem akcji jest Fundacja Aflofarm, a kampania swoim zasięgiem obejmie kluczowe media: prasę, telewizję, radio oraz media społecznościowe. Patronat nad akcją objął m.in. Minister Edukacji Narodowej.
Aflofarm zakłada fundację i mocniej angażuje się w działania CSR-owe

Aflofarm Farmacja Polska powołała do życia Fundację Aflofarm, która będzie zajmować się promocją profilaktyki zdrowotnej i aktywnego stylu życia oraz popularyzacją wiedzy z zakresu farmacji i medycyny.
Fundacja Aflofarmu przekazała środki na zakup sprzętu dla Pabianickiego Centrum Medycznego

Fundacja „My Kochamy Pabianice”, założona z inicjatywy firmy farmaceutycznej Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. przekazała 135 tys. zł na zakup lasera holmowego dla Pabianickiego Centrum Medycznego. 14 września odbyło się oficjalne przekazanie sprzętu.