Aflofarm przekazał środki na modernizację Centrum Zdrowia Matki Polki

Aflofarm przekazał środki na modernizację Centrum Zdrowia Matki Polki

Firma Aflofarm Farmacja Polska przekazała 18 tys. zł dla Fundacji na Rzecz Rozwoju Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki. Przekazane środki zostaną przeznaczone na dokończenie remontu Kliniki Pediatrii, Immunologii i Nefrologii szpitala.

Przekazanie funduszy na remont szpitala nie jest pierwszym elementem współpracy między Instytutem Centrum Zdrowia Matki Polki, a firmą Aflofarm. W 2012 r. poprzez Fundację „Porozumienie Bez Barier”, firma przekazała na rzecz szpitala sprzęt medyczny o łącznej wartości 100 tys. zł.

Instytut Zdrowia Matki Polki jest największym wysokospecjalistycznym ośrodkiem medycznym w naszym regionie. W pewnym sensie można powiedzieć, że działamy po sąsiedzku. Bardzo doceniamy pracę, która na co dzień jest wykonywana w placówce i jednocześnie wiemy, że nasza pomoc przełoży się na wymierne korzyści – nie tylko ułatwi władzom ośrodka dokończyć remont, ale też przełoży się na lepszą opiekę dla najmłodszych mieszkańców województwa łódzkiego.

Tomasz Furman, członek zarządu Aflofarm Farmacja Polska.

Tomasz Furman.jpg

Środki przekazane przez firmę Aflofarm zostaną przeznaczone na prace modernizacyjne, w tym między innymi na pomalowanie pomieszczeń kliniki, w których codziennie przebywają nasi mali pacjenci, a pomieszczenia, sale chorych nie były odnawiane od wielu lat. Wsparcie jakie otrzymał Instytut Centrum Zdrowi Matki Polki w Łodzi od Firmy Aflofarm. przyczynia się do podniesienia standardów leczenia i pobytu hospitalizowanych w naszej placówce pacjentów.

Beata Aszkielaniec, rzecznik prasowy Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki.

Zgodnie z planem, prace związane z modernizacją kliniki powinny zakończyć się do końca bieżącego roku. Prace będą realizowane etapowo i nie spowodują większych zakłóceń w działalności kliniki.

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się firma, działającą w sektorze ochrony zdrowia już od ponad dwudziestu pięciu lat. Każdego roku zdobywa coraz wyższe pozycje w rankingach firm farmaceutycznych. Obecnie Aflofarm to pierwsza firma w segmencie leków bez recepty, z takimi wiodącymi markami jak: Desmoxan, Opokan, NeoMag. Aflofarm to niekwestionowany lider w zakresie nowoczesnych technologii farmaceutycznych. W trosce o Pacjentów firma wdraża najbardziej innowacyjne i złożone produkty na rynku. Bazując na badaniach, a przede wszystkim na bezpośrednim kontakcie z człowiekiem stara się tworzyć rozpoznawalne marki produktów, które poprawiają zdrowie i jakość życia Polaków. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej http://www.aflofarm.com.pl/ oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn: www.linkedin.com/company/aflofarm-farmacja-polska-sp-z-o-o

Aflofarm z nagrodą dla firmy odpowiedzialnej społecznie

Firma Aflofarm Farmacja Polska została wyróżniona nagrodą specjalną dla firmy odpowiedzialnej społecznie przez miesięcznik "Forbes". Doceniono działania Aflofarmu w zakresie ogólnopolskiej promocji zdrowego trybu życia oraz lokalnych działań o charakterze dobroczynnym, k
Fundacja Aflofarm przekazała 50 tys. złotych na leczenie 14-miesięcznego Antosia z Pabianic

Fundacja Aflofarm wsparła zbiórkę pieniędzy prowadzoną na portalu siepomaga.pl, dzięki której 14-miesięczny Antoś z Pabianic będzie mógł odbyć specjalistyczne leczenie. Chłopiec cierpi na siatkówczaka, nowotwór złośliwy oka. Zbiórka wciąż trwa. Jej cel to ponad 700 tys. złotych.
Fundacja Aflofarmu przekazała szpitalowi Pabianickiego Centrum Medycznego specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne o wartości 140 tys. złotych

Firma Aflofarm Farmacja Polska za pośrednictwem fundacji „My Kochamy Pabianice” założonej z inicjatywy Grażyny i Andrzeja Furmanów przekazała na rzecz Pabianickiego Centrum Rehabilitacji działającego w ramach Pabianickiego Centrum Medycznego (PCM) specjalistyczne łóżka rehabilitacyjne. Ich łączna wartość to prawie 140 tys. złotych. Firma od wielu lat aktywnie wspiera m.in. działające w regionie placówki medyczne.
Aflofarm członkiem Forum Odpowiedzialnego Biznesu

Aflofarm od lat działa na rzecz społecznej odpowiedzialności biznesu poprzez dwie fundacje – lokalną „My Kochamy Pabianice” oraz ogólnopolską „Fundację Aflofarm”. Teraz, jedna z największych polskich firm farmaceutycznych została Partnerem Strategicznym Forum Odpowiedzialnego Biznesu – stowarzyszenia, którego celem jest upowszechnianie standardów CSR i rozwój tej koncepcji w Polsce.