Aflofarm partnerem projektu szkoleniowego dla studentów

Firma Aflofarm została partnerem projektu Farm@Bio, organizowanego przez Uniwersytet Medyczny w Łodzi. W jego ramach realizowane są m.in. szkolenia, warsztaty, zajęcia projektowe i wizyty studyjne. Pierwsze spotkania są już za nami. Projekt jest długoterminowy, a jego zakończenie jest zaplanowane na 2019 r.

Głównym celem projektu jest podniesienie kompetencji studentów Wydziałów: Farmaceutycznego, Nauk Biomedycznych i Kształcenia Podyplomowego.

Projekt ma na celu jak najlepsze przygotowanie studentów ostatnich dwóch semestrów, do wejścia na rynek pracy. Powstał w odpowiedzi na potrzeby społeczeństwa, rynku pracy oraz gospodarki opartej na wiedzy. Takie przygotowanie można zapewnić między innymi poprzez bezpośredni kontakt z wiodącymi firmami farmaceutycznymi.

prof. dr hab. Ewa Balcerczak, koordynator projektu ze strony Wydziału Farmaceutycznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.

Pierwsze zajęcia w ramach projektu już za nami. Studenci mogli uczestniczyć w wykładach pt. „Organizacja pracy w laboratorium rozwoju, praktyczne aspekty formulacji leków”, które zostały przeprowadzone w siedzibie Uniwersytetu Medycznego w Łodzi i w firmie Aflofarm. Po wykładach studenci mieli okazję przetestować swoją wiedzę w praktyce. Firma zorganizowała też wycieczki dla uczestników projektu, którzy mieli okazje odwiedzić nowoczesne laboratorium pionu rozwoju w Pabianicach. Z ramienia Aflofarm zajęcia ze studentami prowadził dr n. farm. Marek Dąbrowa, absolwent Wydziału Farmacji, który na bazie własnej wiedzy i doświadczenia przedstawił studentom możliwości rozwoju zawodowego w firmie farmaceutycznej.

Projekty takie, jak Farm@Bio, które są realizowane na styku nauki i biznesu, są bardzo potrzebne, ponieważ pozwalają studentom na własne oczy przekonać się, jak w praktyce wygląda praca w firmie farmaceutycznej. Jako jedna z wiodących firm farmaceutycznych w Polsce,  doskonale zdajemy sobie sprawę z potrzeby bliskiej współpracy ze środowiskiem akademickim. Uniwersytety Medyczne są źródłem talentów - młodych ambitnych ludzi,  którzy bardzo często decydują się dołączyć do naszej firmy

Hanna Wahl, Dyrektor ds. Rozwoju w Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o. o.

Wszystkie realizowane w ramach projektu działania są bezpłatne. W projekcie mogą wziąć udział wszyscy studenci Wydziałów Farmaceutycznego oraz Nauk Biomedycznych i Kształcenia Podyplomowego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, po pozytywnym przejściu procesu rekrutacji. Więcej informacji na temat projektu można znaleźć pod adresem: https://farmabio.umed.pl/index.html.
Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Wiedza, Edukacja, Rozwój.

Aflofarm to dynamicznie rozwijająca się firma, działająca w sektorze ochrony zdrowia już od ponad dwudziestu lat. Każdego roku zdobywa coraz wyższe pozycje w rankingach firm farmaceutycznych. Obecnie Aflofarm to wiodąca firma w segmencie leków bez recepty, z kluczowymi markami, takimi jak: Desmoxan, Opokan, Diohespan, Neosine, Pulneo, Herbapect, Lipomal. Aflofarm to niekwestionowany lider w zakresie nowoczesnych technologii farmaceutycznych. W trosce o Pacjentów firma wdraża najbardziej innowacyjne i złożone produkty na rynku. Bazując na badaniach, a przede wszystkim na bezpośrednim kontakcie z człowiekiem tworzy rozpoznawalne marki produktów, które poprawiają zdrowie i jakość życia Polaków. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie internetowej http://www.aflofarm.com.pl/ oraz na oficjalnym profilu firmy na portalu LinkedIn: www.linkedin.com/company/aflofarm-farmacja-polska-sp-z-o-o

Prezes Aflofarmu z nagrodą specjalną EY Przedsiębiorca Roku

Jacek Furman, Prezes Zarządu Aflofarm Farmacja Polska otrzymał Nagrodę Specjalną konkursu EY Przedsiębiorca Roku. Gala finałowa odbyła się w czwartek, 23 listopada w Warszawie.

Prezes Aflofarmu Menedżerem Roku Regionu Łódzkiego

Jacek Furman został laureatem dziewiątej edycji konkursu Menedżer Roku Regionu Łódzkiego, organizowanego przez Polska Press i Łódzką Lożę Business Center Club. Prezes zarządu firmy Aflofarm Farmacja Polska otrzymał nagrodę w kategorii „duża firma”. Gala wręczenia nagród odbyła się w czwartek, 23 lutego w sali koncertowej Filharmonii Łódzkiej.